Metropolitan Hospital, locul unde arta este la ea acasă!

Arta are capacitatea de a schimba destinația oricărui loc pe care îl ocupă. Un coridor poate fi transformat, de exemplu, dintr-un simplu loc de trecere întru-un spațiu de mirare și contemplare. Invitația Metropolitan Hospital oferită agentiei de arta Unicat, de a-i ocupa pereții cu lucrări de artă, a venit ca oportunitatea perfectă de a dovedi ca arta poate însănătoși și transforma în bine viața oamenilor.

Motto-ul nostru, de a iubi și ingriji viața, este completat astfel de arta expusă acum în zonele de așteptare.  Dedicația Metropolitan Hospital pentru a oferi un viitor mai bun – o familie nouă, un corp mai sănătos, o sănătate regăsită – este susținută de viziunea Unicat, care își propune să răspândească arta în cotidian.

Tablouri Metropolitan Hospital Unicat

Misiunea agentiei de arta Unicat este de a aduce arta contemporană către un public cât mai larg, mai ales către acei oameni care nu frecventează galeriile de artă. Lansarea acestei colaborări unice între un spital privat și o galerie emergentă anunță un proiect mai amplu: Unicat își dorește să îmbogățească diverse locuri de tranzit cu arta contemporană: #ContemporayArtEverywhere

Fondatoarea Unicat, Elvira Lupsa a curatoriat selecția expusă în spital concentrându-se pe o tematică colorată si eclectică. Cu acestă ocazie, Unicat a adăugat artiști noi în portofoliu: Dominic Virtosu, cu picturile sale energice și ludice și Maria Dermengiu (creatoarea mărcii de lux Marie Nouvelle), cu rarele sale lucrări care meditează asupra naturii.

Tablouri Metropolitan Hospital

Selecția a fost făcută cu dorința de a surprinde și, în același timp, de a oferi confort, urmărind valorile spitalului ca loc dedicat sănătății și schimbării în bine. În cartea Arta ca terapie, filosoful Alain de Botton descrie cum arta poate aduce o anumită serenitate particulară, un yin care lipsește yang-ului: “Puțini dintre noi sunt perfect echilibrați. Cronicile noastre psihologice, relațiile personale și rutina zilnică înclină chinuitor balanța emoțiilor noastre într-o parte sau cealaltă. […] Arta ne poate oferi doze concentrate din stările sufletești care ne lipsesc, restaurând într-o anumită măsura echilibrul sinelui aflat în derivă.

Agenția de artă UNICAT își popune să popularizeze arta contemporană românească, încurajând artiștii emergenți. De asemenea, agenția oferă servicii de consultanță pentru oameni sau organizații care doresc să își extindă orizonturile prin artă. Aflați mai multe aici.

Vă invităm să vizitați selecția de artă contemporană pe ambele etaje ale Metropolitan Hospital și online la www.unicat.co/MH. Dacă aveți întrebări referitoare la expoziție, nu ezitați să o contactați pe Elvira Lupsa la elvira@unicat.co | +4 0731 757 962.